עוגת פרג במסיבת סיום של קבוצת ברידג'....



את המתכון קבלתי מאדון יצחקי. איש חביב זה לומד אצלי בקבוצת ברידג' בבית הגמלאים ברעננה.
אישתו, מיכל, הכינה אותה לכבוד מסיבת הסיום של שנת פעילות נהדרת. לאחר שטעמנו - כולנו ביקשנו את המתכון והמשכנו לשחק ברידג'.....
תודה מיכל !!
וחופשה נהדרת לכולם..

העוגה לחה, טעימה להפליא וקלה להכנה ולכן אגיש לכם את מתכונה בשמחה ואהבה.

מצרכים לעוגה:
200 גר' פרג טחון
1/4 1 כוס סוכר
5 ביצים
3/4 כוס שמן
מיץ וקליפה מחצי לימון
2 תפוחי עץ גרנד מגוררים
3 כפות פירורי לחם
1/2 אבקת אפיה
1 סוכר וניל
2 כפות קוניאק
1 תפוז

הקרם:
100 גר' שוקולד מריר
1 כפית נס קפה
2 כפיות קקאו
4 כפות מים

אופן ההכנה:
1. להקציף את החלבונים עם 3/4 כוס סוכר.
2. להקציף בנפרד חלמונים עם 1/2 כוס סוכר + שמן, מיץ וקליפת לימון, סוכר וניל, קוניאק, פירורי לחם ואבקת האפיה.
3. להוסיף ל-2 את התופחים, החלבונים (בעדינות) והפרג (שוב בעדינות).
4. לאפות בחום בינוני , 170 מעלות, עד שסכין יוצאת יבשה.
5. כשהעוגה חמה: לעשות חורים עם מזלג ולהזליף פנימה מיץ מתפוז אחד.
6. כשהעוגה קרה: להמיס את מצרכי הקרם על אש קטנה/מיקרו ולצפות את העוגה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה