את המתכון קבלתי מאדון יצחקי. איש חביב זה לומד אצלי בקבוצת ברידג' בבית הגמלאים ברעננה.
אישתו, מיכל, הכינה אותה לכבוד מסיבת הסיום של שנת פעילות נהדרת. לאחר שטעמנו - כולנו ביקשנו את המתכון והמשכנו לשחק ברידג'.....
תודה מיכל !!
וחופשה נהדרת לכולם..
העוגה לחה, טעימה להפליא וקלה להכנה ולכן אגיש לכם את מתכונה בשמחה ואהבה.
מצרכים לעוגה:
200 גר' פרג טחון
1/4 1 כוס סוכר
5 ביצים
3/4 כוס שמן
מיץ וקליפה מחצי לימון
2 תפוחי עץ גרנד מגוררים
3 כפות פירורי לחם
1/2 אבקת אפיה
1 סוכר וניל
2 כפות קוניאק
1 תפוז
הקרם:
100 גר' שוקולד מריר
1 כפית נס קפה
2 כפיות קקאו
4 כפות מים
אופן ההכנה:
1. להקציף את החלבונים עם 3/4 כוס סוכר.
2. להקציף בנפרד חלמונים עם 1/2 כוס סוכר + שמן, מיץ וקליפת לימון, סוכר וניל, קוניאק, פירורי לחם ואבקת האפיה.
3. להוסיף ל-2 את התופחים, החלבונים (בעדינות) והפרג (שוב בעדינות).
4. לאפות בחום בינוני , 170 מעלות, עד שסכין יוצאת יבשה.
5. כשהעוגה חמה: לעשות חורים עם מזלג ולהזליף פנימה מיץ מתפוז אחד.
6. כשהעוגה קרה: להמיס את מצרכי הקרם על אש קטנה/מיקרו ולצפות את העוגה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה