עוגיות טחינה וברידג' של ענתי

אין כמו עוגיות לצד הקפה ומשחק ברידג' בכיף...
אז הנה המתכון החדש, שענתי הכינה לכבוד ראש השנה

420 גר' קמח
120 גר'  סוכר דק
200 גרם חמאה רכה
קליפה מגוררת מ-1 לימון
160 מ"ל  טחינה גולמית

 אפשר: אגוזי קשיו או שקדים לקישוט
אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים. 

מכניסים את הבצק למקרר לחצי שעה .

יוצרים מהבצק כדורים קטנים מניחים קשיו על כל כדור ולוחצים על הבצק. מסדרים על נייר אפייה.

אופים למשך 15 דקות בחום של 160 מעלות.

ממתינים שהעוגיות יתקררו ומפזרים אבקת סוכר מעל העוגיות.
מגישים עם קפה.

השובבות של דקלה


דקלה, המחותנת המועדפת שלי* לימדה אותי להכין אותן: קטנות, טעימות ושובבות.
200 גר' גרעיני חמניות
200 גר' גרעיני דלעת
200 גר' גפרורי שקדים / בוטנים
1/2 כוס סוכר חום
5 כפות סילאן
אפשר כמה טיפות לימון

מערבבים הכל בקערה, עם שתי כפיות על נייר אפיה יוצרים גבעות קטנות.
אופים 10-15 דקות או עד שנהייה כהה.

אין דברים כאלו....


* אין לי אחרת :)