ברידג' ועוגת לימון - שילוב מנצח של דורות...

                                              ZITRONEN KUCHEN 
אני זוכרת שה OMA (סבתא) שלי הייתה מכינה את העוגה הזאת וכל הייקים מכירים אותה בשם ZITRONEN KUCHEN. 
כיום אמא שלי מכינה אותה ומתכונה נפלא!!

דרך אגב - סבתא שלי ז"ל שיחקה ברידג'. גם אמא שלי, שתהיה בריאה, טפו, טפו, עד 120,  משחקת ברידג'!!!


בשבוע שעבר פורסם מתכון זה, גם של האלופה - ליטל לבל אלפנדרי (שימו לב לצרוף מקרים של השמות שלנו) - והייתי חייבת לנסות!
http://www.litcake.co.il

חוג הברידג' של יום שלישי בערב התענג מכל ביס - ובצדק.

אז הנה המתכון לכל המעוניינות/נים, יוצא טעים ולא חונק:

עוגת לימון בחושה
תבנית אינגליש קייק גדולה!

מצרכים לעוגה:
150 גרם חמאה בטמפ' החדר
160 גרם (כוס ושליש) אבקת סוכר
גרידה מלימון אחד (גדול)
מיץ מלימון אחד (גדול)
2 ביצים, גודל L
170 גרם (כוס ורבע) קמח
5 גרם אבקת אפייה
100 גרם שמנת חמוצה
30 גרם (שליש כוס) שקדים מולבנים פרוסים

לציפוי (לא חובה):
40 גרם (1/3 כוס) אבקת סוכר
מיץ מחצי לימון
  
אופן הכנה:
  • מכינים את העוגה - מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים מעט (בחמאה) ומקמחים תבנית אינגליש קייק.
  • בקערת המיקסר עם בלון ההקצפה מניחים חמאה וסוכר ומקציפים לתערובת אוורירית ותפוחה.
  • מוסיפים בהדרגה את הביצים ומקציפים לקבלת תערובת תפוחה.
  • מחליפים את בלון ההקצפה בוו גיטרה.
  • מנפים יחד את הקמח, ואבקת אפייה ומוסיפים לתערובת הביצים לפי הסדר הבא - 1/3 מתערובת הקמח, מיץ וגרידת לימון, 1/3 מתערובת הקמח, שמנת חמוצה ומסיימים ב-1/3 האחרון של תערובת הקמח.
  • שופכים את בלילת העוגה לתבנית המשומנת והמקומחת ומפזרים שקדים מולבנים. אופים בתנור שחומם מראש 40-45 דקות, עד השחמה קלה.
  • מכינים את הציפוי (לא חובה) - מערבבים בקערה קטנה את אבקת הסוכר ומוסיפים בהדרגה את מיץ הלימון עד לקבלת הסמיכות הרצויה בה ניתן יהיה לזלף את הקישוט על העוגה. לאחר שמגיעים למרקם הרצוי מעבירים את הציפוי לשק זילוף עם צנתר חלק קטן מאוד ומזלפים בחופשיות על העוגה. אם אין צנתר קטן ניתן לזלף את הציפוי בעזרת כפית.
  • שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע או מקפיאים ומפשירים שמגיעים האורחים.




ליטקייק