בין ברידג' לגזר

שוב הברקה של ליטל לבל הענקית!!!

עוגת גזר, או עוגת ירקות בכלל (דלעת, קישוא וכו') נותנת תחושה שאכלנו משהו מתוק, משמין (בדרך כלל), אך עדיין בריא, הרי יש גזר בעוגה, לא ככה?

אם כך, אחרי פורים, אוזני המן והמון משלוחי מנות ורגע לפני שפסח מגיע, כדאי אולי לקצץ בכמות הקלוריות ולחזור למשטר אכילה ועל הדרך לקנח בעוגת גזר רכה ומענגת, מנוקדת בצימוקים ואגוזים. העוגה עליי, מי מכין את הקפה?

עוגת גזר
2 עוגות בתבנית אינגליש קייק

מצרכים:
3 ביצים, גודל L
300 גרם  סוכר
250 מ"ל (1ו-1/3 כוסות) שמן
210 גרם (כוס וחצי) קמח
10 גרם (שקיק) אבקת אפייה
1 כפית גדושה קינמון
4 גזרים מגוררים גס
50 גרם (חצי כוס) אגוזי מלך גרוסים גס
50 גרם (חצי כוס) פקאנים גרוסים גס
75 גרם (3/4 כוס) צימוקים כהים
2 כפות קמח (לקימוח האגוזים)
אבקת סוכר

אופן הכנה:
  • מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים ומקמחים את התבניות ומניחים בצד.
  • מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה וקינמון ומניחים בצד. שמים בקערת המיקסר עם בלון ההקצפה סוכר וביצים ומקציפים במהירות בינונית עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מורידים למהירות נמוכה ומוסיפים שמן בהדרגה (ממתינים בכל הוספה להטמעה מלאה בתערובת).
  • מחליפים את בלון ההקצפה בוו גיטרה ומוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח והגזר המגורר, כאשר מתחילים ומסיימים עם הקמח. מערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מקמחים את האגוזים, הפקאנים והצימוקים בשתי כפות קמח ומקפלים ידנית לתערובת. מחלקים ומוזגים את בלילת התערובת בצורה שווה בין התבניות ואופים כ- 40 דקות בתנור שחומם מראש, עד השחמה של העוגה.
  • מצננים, מפדרים באבקת סוכר ומגישים.
  • העוגה נשמרת כ-5 ימים בכלי אטום בטמפ' החדר.