עוגת קרמבל תפוחים/שזיפים של מימי


הריח היה משכר והטעם - גן עדן.

באחד ממפגשי הברידג'  האחרונים הוציאה מימי את העוגה הזו מהתנור כשהגענו.


אז למה לעבוד קשה, אם אפשר לעשות הכל בצ'יק צ'ק ולקבל עוגה נפלאה.

נראה לי שיתאים גם עם פירות כמו שזיפים...

אז הנה זה:

תפוחים בינוניים חמוצים חתוכים לחתיכות בינוניות או פרוסים.
חצי כוס סוכר על התפוחים (או פחות)
כל זה בתחתית הכלי.

על זה הבצק (שטרוייזל)

חצי כוס סוכר
100  גר׳ חמאה
כוס קמח
= ללוש מהר לבצק פרורים (אני מכינה במג'ימיקס)

לפורר את הפרורים על התפוחים.
ניתן להוסיף קינמון, אגוזים או שקדים על הבצק.

לאפות 45 דקות עד שזהוב

ממממ....מריחים??

נ.ב. הכנתי עם שזיפים - יצא מעולה!!
והברידג' - מהנה....

עוגת פרג במסיבת סיום של קבוצת ברידג'....



את המתכון קבלתי מאדון יצחקי. איש חביב זה לומד אצלי בקבוצת ברידג' בבית הגמלאים ברעננה.
אישתו, מיכל, הכינה אותה לכבוד מסיבת הסיום של שנת פעילות נהדרת. לאחר שטעמנו - כולנו ביקשנו את המתכון והמשכנו לשחק ברידג'.....
תודה מיכל !!
וחופשה נהדרת לכולם..

העוגה לחה, טעימה להפליא וקלה להכנה ולכן אגיש לכם את מתכונה בשמחה ואהבה.

מצרכים לעוגה:
200 גר' פרג טחון
1/4 1 כוס סוכר
5 ביצים
3/4 כוס שמן
מיץ וקליפה מחצי לימון
2 תפוחי עץ גרנד מגוררים
3 כפות פירורי לחם
1/2 אבקת אפיה
1 סוכר וניל
2 כפות קוניאק
1 תפוז

הקרם:
100 גר' שוקולד מריר
1 כפית נס קפה
2 כפיות קקאו
4 כפות מים

אופן ההכנה:
1. להקציף את החלבונים עם 3/4 כוס סוכר.
2. להקציף בנפרד חלמונים עם 1/2 כוס סוכר + שמן, מיץ וקליפת לימון, סוכר וניל, קוניאק, פירורי לחם ואבקת האפיה.
3. להוסיף ל-2 את התופחים, החלבונים (בעדינות) והפרג (שוב בעדינות).
4. לאפות בחום בינוני , 170 מעלות, עד שסכין יוצאת יבשה.
5. כשהעוגה חמה: לעשות חורים עם מזלג ולהזליף פנימה מיץ מתפוז אחד.
6. כשהעוגה קרה: להמיס את מצרכי הקרם על אש קטנה/מיקרו ולצפות את העוגה.

עוגת התפוחים של מירי מקבוצת ברידג'


 

מתכון עוגת התפוחים שקיבלתי ממירי. חברותיה אומרות שהיא לא רק יפה - אלא גם אופה מעולה. ואני מוסיפה - בברידג' היא מבינה.
אז בואו נבדוק את עניין האפיה - לגבי היופי - אין עוררין!!!
למלית:
1 ק"ג תפוחי סמית (ירוקים חמוצים), 100 גרם אגוזי פקאן, 100 גרם צימוקים, 2 כפות סוכר (אני מעדיפה חום), 3 כפיות קינמון.

לבצק:
1כוס קמח תופח,  3/4 כוס סוכר,  3 ביצים, 3 כפות שמן.

הכנה:
לפרוס תפוחים קלופים ולהוציא גלעינים, להוסיף פקאנים, צימוקים, סוכר וקינמון.

במעבד מזון מערבבים את חומרי הבצק.

משמנים תבנית די גדולה ושופכים את התפוחים בשכבה אחידה ככל האפשר בלי לדחוס, את הבצק שמים מעל בשכבה דקה. אני מכינה ב-2 תבניות אינגליש קייק, שיהיה קל לפרוס לשחקני הברידג'.

אופים בתנור בינוני כשעה

בתיאבון - ומשחק ברידג' מהנה!!

גביניות מתוקות בשולחן הברידג'


גביניות מתוקות


מתכון שהעתקתי מ-YNET.
נראה לי שאני חייבת לנסות אותו ובקרוב.....

עוגות גבינה זעירות ומתוקות להפליא. אפשר להחליף את עיטור פירות היער בפרי טרי, כמו תות או דובדבן, במעט מלית פירות לפאי (אוכמניות או דובדבנים), בגנאש שוקולד או בזילוף קצפת. מומלץ להעזר בשק זילוף חד־פעמי לצורך מילוי עטרות הנייר - ממלאים את השק וגוזרים חור זעיר בקצהו (מתחילים בקטן - תמיד אפשר לגזור עוד חתיכה מקצה השק ולהגדיל את החור). העוגות במיטבן אחרי שהות של 8 שעות במקרר.


המרכיבים:
1/2 קופסה (115 גרם) גבינת שמנת אמריקנית (עתירת שומן כ-30%), בטמפרטורת החדר
1/2 קופסה (125 גרם) גבינת "טוב טעם" (גבינה דלת שומן 3%)
1/3 כוס סוכר
2 שקיקים סוכר וניל
1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
3 כפות שמנת חמוצה
1 כף מיץ לימון
1 ביצה
1/2 1 כפות קמח

 צילום: יהודה סלומון

לעיטור:
2 כפות מים
2 כפות קונפיטורה פטל
1/2 כוס אוכמניות קפואות - אפשר לערבב אדומות ושחורות

אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות). מרפדים כל שקע בתבנית בשתי עטרות נייר - מפרידים שתיים-שתיים מהערימה ומניחים בשקע.
  2. שמים את הגבינות בקערת ערבול, מוסיפים סוכר, סוכר וניל וקליפת לימון ומערבלים במהירות נמוכה במשך 3 דקות, עד שהסוכר נמס.
  3. מוסיפים את השמנת החמוצה לתערובת הגבינות ומערבלים היטב. מוסיפים מיץ לימון וביצה ומערבלים במהירות בינונית-נמוכה לתערובת חלקה. מוסיפים את הקמח ומערבלים במהירות איטית לתערובת אחידה.
  4. מעבירים את תערובת הגבינה לשק זילוף, גוזרים את הקצה (מתחילים בחור קטן ואם יש צורך, גוזרים כדי להגדילו).
  5. מזלפים את תערובת הגבינה לתוך עטרות הנייר - ממלאים אותן כמעט עד שפתן. אם אין שק זילוף, נעזרים בכפית כדי לחלק את תערובת הגבינה בין עטרות הנייר.
  6. אופים במרכז התנור במשך 13 דקות. בודקים את העוגות בלחיצה קלה על המרכז - אם הוא תפוח ויציב למגע, מוציאים מהתנור. אם לא, אופים עוד 2 דקות ובודקים שוב.
  7. מצננים את העוגות בתבנית במשך 30 דקות. מוציאים אותן בזהירות מהתבנית בעזרת להב סכין מעוגל שמחליקים בין עטרת הנייר לדופן השקע. מעבירים למגש או לקופסה מרופדים בנייר סופג, מכסים היטב ומקררים במשך 6 שעות לפחות.
  8. להכנת העיטור, מערבבים את המים עם הקונפיטורה ומעבירים את התערובת דרך מסננת לתוך קערית זכוכית. מחממים במיקרוגל במשך 30 שניות - התערובת צריכה להתחיל לבעבע. אם יש צורך, מחממים עוד 10 או 20 שניות נוספות. מוציאים מהמיקרוגל. מערבבים פנימה את האוכמניות הקפואות ומניחים תלולית קטנה של התערובת במרכז כל עוגה. מקררים במשך שעתיים נוספות.
 גביניות מתוקות (צילומים: יהודה סלומון)