עוגת השיש שהכנתי לשיעור הראשון בברידג'



זהו המתכון של עוגת השיש הכי קלילה, הכי טעימה והכי קלה שיש.
אכין אותה לכבוד קורס המתחילים לברידג' אשר נפתח השבוע ביום ג'.
מקווה שהשיעור יעבור בשמחה ובצחוקים בזכות החבר'ה הנחמדים שנרשמו והעוגה המתוקה....

את המתכון מצאתי גם ב-YNET, גם בספר של 100 העוגות הטובות של על השולחן (מתכון של אורלי פלאי-ברונשטיין) וגם אצל קרין גורן....

ובכן - 
החומרים, ל-3 תבנית אינגליש קייק:

2 מיכל (500 מ"ל) שמנת מתוקה 
4 XL ביצים 
כ-250 גר' סוכר 

1 סוכר וניל/כף תמצית וניל
1/4 כפית מלח
2 כוס קמח תופח (280 גר')
4 כפות נוטלה / פיצפוצי שוקולד או: ללא - ואז זו עוגת וניל נפלאה

אופן הכנה: 
מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים את התבניות. 
1. מערבלים שמנת מתוקה, ביצים וסוכר עד שהתערובת מעט מסמיכה.
 
2. מוסיפים קמח ומערבבים לתערובת אחידה. 
3. מוציאים 1/3 מהבלילה לקערה אחרת ומערבבים עם נוטלה לקבלת תערובת בצבע חום אחיד. 
4. יוצקים את התערובת הבהירה לתבנית.

5. מוסיפים את התערובת עם הנוטלה ובוחשים בתנועות עדינות ליצירת מראה שיש.

אופים 45 דקות עד שהקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים. 

מוס טחינה וסילן


את המוס הזה הכנתי בערב חג שמחת תורה.

חיפשתי משהו חדש - שבני משפחתי אינם מכירים ומצאתי קינוח מפתיע לאוהבי החלבה.

המצרכים:
שמנת מתוקה 
4 כפות טחינה גולמית של אחווה 
4 כפות סילאן
כף אבקת אינסטנט פודינג וניל
2-3 כפות חלב
כף ליקר 

אופן ההכנה:
1. לערבל במיקסר את השמנת, הטחינה, הסילאן והפודינג לקרם יציב.
2. לצקת ל-6 כלי הגשה קטנים.
3. שערות חלבה (המתכון צירף גם סילאן - אבל זה מתוק מדי לטעמי).