קינוח לראש השנה שקבלתי משרל'ה היפה

שרל'ה המקסימה הגיעה השבוע והכריזה הכרזת ברידג' חדשה: קינוח שהוא מאפה שבני ביתה לא מוותרים עליו בחג. אז הנה לכם, עוד לפני שהכנתי ועוד לפני שטעמו וליקלקו....כי על שרל'ה היפה אפשר לסמוך....

מאפה תפוחים עם קרם וניל וקצף ביצים  (אהרוני)
אפשר להגיש קר, בטמפרטורת החדר, או לחמם מעט לפני ההגשה.

מצרכים
6 תפוחי עץ ירוקים חמצמצים
50 גרם חמאה
מיץ מ-1 לימון
1 כף סוכר

לקרם
4 חלמונים
שלושת רבעי סוכר (אני מסתפקת בפחות)
2 כפות קורנפלור
2 כוסות חלב; או 1 כוס חלב + מיכל שמנת מתוקה
קליפה מ-1 לימון  (אין צורך לגרר)
1 מקל וניל חצוי לאורכו, או כפית תמצית וניל ( אמיתית וטובה)

לקצף
4 חלבונים
חצי כוס סוכר

הכנה
1.     קולפים התפוחים, חוצים לשישיות.
2.     ממיסים במחבת גדולה את החמאה, ומאדים את פרוסות התפוחים כ-5 דקות. מוסיפים את מיץ הלימון והסוכר, ומבשלים 2 דקות. מעבירים את התפוחים לכלי חסין אש ועורכים בשכבה אחידה.
3.     הכנת הקרם: מקציפים את החלמונים והסוכר, עד שהתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב.
שמים בסיר את החלב (או חלב + שמנת) עם קליפת הלימון ומקל הווניל ומביאים לסף רתיחה.
(אם הכנתם עם מקל ווניל זה הזמן להוציא אותו לגרד מתוכו את הגרגרים השחורים אל החלב בסיר).
מוציאים את קליפת הלימון.
מוסיפים את תערובת החלמונים  לסיר החלב מערבבים ומבשלים על אש קטנה תוך בחישה, עד שהתערובת מתחילה לרתוח ומסמיכה.מסירים מהאש.
4.     מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה ומוסיפים את הסוכר לאט בעת ההקצפה,עד   
     שהקצף מתייצב לגמרי.
5.     יוצקים את הקרם אל הכלי עם התפוחים,
זולפים את קצף הביצים על הקרם ( אני לא זולפת אלא מורחת )
אופים בחום נמוך 150 מעלות כ- 30-40 דקות

בתיאבון
* אם נראה לכם פצ'קריין, אתם צודקים, אבל...שווה שווה שווה


                      שנה טובה