פילה סלמון עם קראסט אגוזים ושיבולת שועל

זהו מתכון נפלא של שי-לי מתכניתה החיננית - הבית של שי-לי.
הכנתי אותו לארוחת שישי לבני משפחתי.
קל להכנה וטעים להפליא!!


מצרכים (ל-4 מנות):

4 פילטים של סלמון

1 כף שמן זית
1 כף גדושה חרדל דיז'ון
מלח ופלפל שחור גרוס
1/2 כוס אגוזי פקאן (לדעתי אפשר גם בוטנים)
1/3 כוס (30 גרם) שיבולת שועל


מכינים את הדג: מוציאים את הסלמון מהמקרר כשעה לפני ההכנה. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים את הסלמון בתבנית, ממליחים ומפלפלים בנדיבות.

1.מערבבים בקערית שמן זית וחרדל.
2.מרסקים אגוזים במעבד מזון בפולסים למרקם גס.
3.מעבירים לקערה נקייה, מוסיפים קוואקר ומערבבים.
4.מורחים את הסלמון בתערובת החרדל ומצפים בתערובת האגוזים. אופים בתנור החם 20-15 דקות, עד שהציפוי זהוב והדג מוכן ועסיסי.

Gnocchi alla Romana

יוצא יותר טעים כשברקע שירים איטלקיים!!
https://www.youtube.com/watch?v=6YkMqAbL_KI

 ניוקי בנוסח רומאי
זהו מתכון סודי שאף אחד מחבריי לא מכיר.
החלטתי לפרסמו כאן כי למה שלא אפרגן גם לכם...?!
תכינו משהו שאף אחד מיקיריכם לא מכיר - ההצלחה מובטחת!!!

אמא שלי נתנה לי את מתכון הניוקי הזה שהיא למדה מרוזה, המבשלת, בזמן שהות משפחתנו ברומא.


מצרכים:
1 ליטר חלב
 300 גר' סולת
1 כפית מלח

2 חלמונים
60 גר' פרמזן (40 למלית - 20 לציפוי)
70 גר' חמאה
אגוז מוסקט
פלפל לפי הטעם
קליפת לימון מגורדת - טיפה


אופן ההכנה:
1. מחממים החלב + מלח.
2. לפני הרתיחה מוסיפים הסולת+אגוז מוסקט.
3. מערבבים כמה דקות עד שמסמיך.
4. מוסיפים את החלמונים בזהירות (מהדייסה מכניסים כף לחלמונים וזה מכניסים לסיר) החמאה והפרמזן כ50 גר'.
5. שופכים על שיש משומן למסה בגובה 2 ס"מ. אפשר גם על נייר אפיה (כמו בתמונה).
6. מחליקים עם סכין לחה.
7. כשמתקרר - קורצים עגולים עם כוס או רינג
8. להעביר הניוקי לפיירקס משוך בחמאה.
9. מברישים מעט חמה על הניוקי וזורעים פרמיזן.
10. לתנור עד שמתשזף מעט.

עוגת התפוזים של בטי


לא ברור לי לאן נעלם המתכון - אולי חיכה לעונת הסתיו-חורף, עונת התפוזים..

אז הנה המתכון שקיבלתי מתלמידתי לברידג', קטי. אכין אותו עוד היום! מושלם לשבת קרירה עם התה והברידג'.

המצרכים:
 3 ביצים מופרדות
1/2 כוס שמן
1/2 1 כוסות סוכר
2 כוסות קמח תופח
3/4 כוס מיץ תפוזים קליפת תפוז מגורדת

לציפוי (לא חובה): 1/2 כוס מיץ תפוזים 2 כפות סוכר

אופן ההכנה:
1. להקציף החלבונים עם 1/2 כוס סוכר 
2. להקציף החלמונים עם שאר הסוכר ושמן לחלמונים להוסיף הקמח ומיץ התפוזים לסרוגין 
3. להוסיף קצף הביצים לבלילה.
4. להעביר ל-2 תבניות אינגליש קייק.
5. לאפות 175 מעולת כ-40 דקות. 
6. להרתיח מיץ התפוזים וסוכר.
7. לצפות במיץ מיד עם צאת העוגה מהתנור.