עוגת התותים של אמא שלי

פעם היינו כותבים את המתכונים על כרטיסיות שמורות בקופסת מתכונים חיננית.
עוגה מס. 2 הייתה עוגת התותים של אמא שלי.
כאשר אני רוצה לשמח את ענתי , בתי הצעירה, אני מכינה אותה.
קצת "פצ'קראיי" אבל לא לפנק, לפנק, לפנק....
אם נשאר -מכבדת את תלמידי הברידג' של יום ראשון בערב.
אז כך:
מערבבים:
100 גר' סוכר
1 כפית קליפת לימון
1/2 גביע יוגורט 3% (75 גרם)
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
1/4 כוס שמן קנולה/חמניות
קורט מלח
מוסיפים:
3/4 כוס (105 גר') קמח
1/2 שקית אבקת אפייה
אופים בצק בתבנית 26 כרבע שעה בחום 160.
1/4 כוס מים
4 כפות סוכר
1 כוס מיץ תפוזים
2 כפות פודינג תות שדה
מבשלים את הנ"ל בסיר כ-5 דקות עד שמסמיך ומצננים.

לפודינג מוסיפים תותים חתוכים (סלסלה) ו-3 חלבונים מוקצפים
מניחים על הבצק המוכן
מקציפים שמנת מתוקה ומניחים על הכל.

מקררים ומגישים למחרת.

סתיו וטל הביאו קינוח לארוחת שישי

 סתיו וטל הם זוג חברים של בני, יוני.
בשישי הגיעו לארוחה והתעקשו להביא "משהו".
לשימחתי הביאו קינוח הורס - פונדנט שוקולד.
את העיסה הכינו בבית. 
אחרי הארוחה מילאו תבניות קטנות/אישיות אותם הכניסו לתנור והופ - קסם של קינוח. לצד הקינוח - גלידת וניל ו/או קצפת.


למחרת ביקשתי את המתכון ומיד קבלתי...

והנה החומרים לעיסה:
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
1 כוס סוכר
4 ביצים + 4 חלמונים
2/3 כוס קמח
קורט כפית מלח

איך מכינים?:
1. ממיסים שוקולד וחמאה ומוסיפים סוכר.
2. טורפים פנימה את הביצים אחת אחת. 
3. מוסיפים החלמונים, וטורפים.
4. קמח ומלח מוסיפים לתערובת. 
5. מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה, לא יותר.
6. יוצקים את התערובת לתבניות המשומנות.
7. אופים 20-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהשוליים יציבים והמרכז עדיין רך למגע.
8. מוציאים מהתנור ומצננים דקה-שתיים. 
9. משחררים מהתבניות. 
10. הופכים על צלחות הגשה ומגישים מיד. 
ממממממ.....טעים

פתאום אוהבים סלק

פתאום כך סתם, באמצע החיים, מסתבר לי שילדיי אוהבים סלק.
זה הגיע משום מקום.
 אבל מה - לא סתם סלט סלק אלא "קרפצ'ו סלק"

אז ענתי, הצעירה שלי, מכינה קרפצ'ו סלק, והאמת לוקח יותר זמן לכתוב מאשר להכין:

1. ענתי פורסת את הסלק הכי דק שאפשר. (ניתן להשתמש בסלק שמגיע בווקום - אני מעדיפה לבשלו בסיר לחץ).

2. מסדרת על צלחת בשכבה אחת.

3. מניחה מלמעלה פרוסות דקות של בצל, רצוי אדום.

4. מטפטפת שמן זית משובח וחומץ בלסמי איכותי.

5. מתבלת במלח גס ופלפל שחור גרוס טרי.

6. ניתן, לדברי ענתי,  להוסיף פרמזן / צנוברים / פררוזיליה או מה שבא...



לביבות בטטה אפויות - מתאים גם לחנוכה


לביבות בטטה אפויות בתנור

מצרכים:
2 בטטות (אפשר להוסיף תפ"א)
בצל קצוץ מטוגן או/ ובצל ירוק
נשאר לי קצת תרד, אז הוספתי
מעט חמאה
ביצה
כוס פירורי לחם
פטרוזילה קצוצה (ו/או כל עשב אחר, לפי הטעם)

גבינה פיקנטית (לא חובה)
פלפל שחור גרוס
כפית מלח 

פרורי לחם (אפשרי)
מטבל: 
שמנת חמוצה/יוגורט
שום כתוש
עירית קצוצה
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. לבשל הבטטות, למעוך ולהוסיף החמאה לערבב עם שאר המצרכים.
2. ליצור לביבות (כדורים בידיים רטובות) ניתן לצפות בפרורי לחם ולשטח בתבנית מרופדת בנייר אפיה משומן .
3. חום בינוני 180 מעלות 30 דקות 15 דקות כל צד או עד שמזהיב משחים מעט.
4. לערבב את מצרכי המטבל.

עוגת ג'ינג'ר לוהטת

את מתכון העוגה הזו מצאתי בשבת בפוסט של "אז מה את עושה כל היום"
בספר הפרצופונים (או בשפת העם: facebook).
ממליצה לכל מי שמחפש עוגה "אחרת" בטעם משובח, המזכיר קצת את מאפיי חג המולד בזכות תבליניו. העוגה מתאימה במיוחד לתה או לקפה שליד שולחן הברידג'.
בכלל - ממליצה בחום להיכנס לאתר של אפרת ליכטנשטיין: http://what-efrat.blogspot.co.il.


עוגת ג'ינגר ותפוחים
מתכון של דיויד ליבוביץ' - האיש והאגדה
הערות שלי שמתי בסוגריים, ברשותך אפרת :).
חומרים לתבנית עגולה 22-24 (אני הכנתי ב-2 אינגליש קייקס)ף

1 תפוח גדול ירוק מקולף ופרוס לפרוסות (לדעתי לא חובה).
- - - 
100 גרם ג'ינג'ר טרי קצוץ
- - - - 
כוס וחצי קמח רגיל
1 כוס קמח מלא (או עוד קמח רגיל)
1 כפית קינמון גדושה
רבע כפית ציפורן טחון 
חצי כפית פלפל שחור (מהפחד הוספתי רק רבע)
- - - 
חצי כוס דבש (הוספתי סילאן)
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
1 כוס מים רותחים (כן!)
2 כפיות סודה לשתייה
- - - -
2 ביצים בטמפרטורת החדר

הכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות.

משמנים+מרפדים בנייר אפייה+משמנים שוב, תבנית (מתפרקת) של 22-24 ס"מ / 2 אינגליש קייקס.

מקלפים שורש ג'ינג'ר גדול 
קוצצים לחתיכות ושמים במעבד מזון.

מנפים את כל החומרים היבשים לקערה בינונית: קמח+תבלינים

מערבבים בקערה גדולה את הדבש/סילאן +סוכר+שמן

מרתיחים מים בקומקום ומוזגים לכוס מידה, מוסיפים את הסודה לשתייה
וכשהכל מבעבע מוסיפים לתוך הקערה של הסוכר והשמן וטורפים במרץ!

מוסיפים את הג'ינג'ר הקצוץ ומערבבים היטב.
מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים שוב היטב.
רק עכשיו מוסיפים את הביצים.

מוזגים את הבלילה לתבנית המוכנה
מפזרים למעלה את התפוחים ודוחפים אותם מעט פנימה עם סכין

אופים כ-45 דקות עד שהעוגה משחימה וקיסם צריך לצאת כמעט יבש
אבל - תשמרו על העוגה כדי שלא תתייבש!

פופאי בשולחן הברידג'

היום הכנתי לחבר'ה של הברידג' פשטידת תרד בשתי דקות וחצי.
את המתכון קבלתי מחברתי נורית.
ההתלהבות  הגדולה והבקשות למתכון - הובילו אותי למחשב ולבלוג למרות השעה המאוחרת:

המצרכים:
תרד טרי (אני קונה אותו אצל גברת אסתר, המגדלת אותו בגינתה. 
כל עלה צעיר ורענן). לדעתי יש בחבילה כחצי ק"ג.
4 ביצים
שמנת חמוצה/יוגורט
שום כתוש
4 כפות מיונז
4 כפות קמח תופח
מלח, פלפל
גבינת קצ'קבל
בזיליקום קצוץ, טרי 
1/2 כוס מים/חלב
קצח או שומשום או זרעי חמניות

אופן ההכנה:
1. חולטים התרד הנקי דקה במים רותחים.
2. מערבבים שאר המצרכים.
3. מוסיפים התרד
4. שופכים לקערת פיירקס משומנת וזרועת פירורי לחם
5. על התערובת: הקצח/שומשום/זרעי חמניות.
6. מכניסים לתנור עד שנהייה חום.




ידעתי שזה חייב להיות מושלם: עוגת גזר ומיץ תפוזים


הייתה לי הרגשה ששילוב של עוגת גזר ותפוזים - חייב להיות מוצלח.
אז הנה מתכון המבוסס על מספר מתכונים שמצאתי באינטרנט
ושיניתי פה ושם...

3-4 גזרים גדולים מגוררים גס 
חצי כוס צימוקים ו/או אגוזים שבורים
1 כוס מיץ תפוזים + קליפה מהתפוזים
4 ביצים
1 וחצי כוסות סוכר חום או 1 כוס סוכר לבן + 2 כפות סילאן
1 כוס שמן
350 גר' קמח תופח
כפית קינמון
1/4 כפית ציפורן
חצי כפית ג'ינג'ר 
 מערבבים סוכר, ביצים ושמן מוסיפים לסרוגין ובהדרגה מיץ תפוזים וקמח + תבלינים תוך ערבוב.
מוסיפים לבסוף גזר, אגוזים וצימוקים.
מעבירים לשתים/שלוש תבניות אינגליש קייק ואופים (170) עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.