עוגת התפוחים של ענבל

עוגת תפוחים, מאלו הקלות מאוד מאוד קבלתי מענבל המקסימה.
אני מעדיפה להוסיף את התפוחים לבצק אך ניתן להניחם על הבסיס.
הכמות מתאימה ל-4 תבניות אינגליש קייק.

המצרכים:
6 ביצים
2 כוסות סוכר
1כוס שמן
2 כוסות קמח
1 חב' אבקת אפיה
ממליצה להוסיף גרידת תפוז/לימון

6 תפוחים גדולים 
קנמון + כף קמח + כף סוכר חום
אפשר אגוזים/שקדים/צימוקים

אופן ההכנה:
1. מחממים התנור לחום בינוני ומשמנים התבניות.
2. מקלפים התפוחים וחותכים.
3. מכינים הבצק מהמצרכים בסדר הנ"ל.
5. מוסיפים התפוחים המקומחים לבצק.
6. זורעים מעל קנמון (+ אגוזים/שקדים, במידה ולא נכנס להקפאה).
7. אופים כ-40 דקות.

עוגת השוקולד של הניה, הסבתוש של אפרת (ליכטנשטאט)

מתאים ל-2 תבניות english cakes
מצרכים
200 גרם שוקולד מריר 
200 גרם חמאה (או 180 מ"ל שמן)
4 ביצים
כוס סוכר (200 גר')
כוס קמח  (140 גר')
כפית אבקת אפייה
רבע כפית מלח
אגוזי פקאן קצוצים גס (לא חובה)
גנאש מבריק לציפוי:
(ממש לא חובה אגב!)
100 גרם שוקולד מריר
3 כפות שמנת מתוקה
25 גר חמאה

הכנה
1. מחממים תנור ל180 מעלות. משמנים תבניות.
2ממיסים שוקולד וחמאה (או שמן) בבאן מארי.
3. מקררים
4מקציפים 4 ביצים + הסוכר במהירות גבוהה.
כשתיים-שלוש דקות עד שהקצף הופך לצהוב בהיר והוא תפוח מעט.
5מוסיפים את השוקולד שהתקרר.
מערבבים בעדינות עם כף עץ/מרית כדי לא לשבור את הקצף.
6מנפים פנימה את הקמח+אבקת אפיה+מלח
7. מוסיפים האגוזים ומערבבים רק עד אחידות.
8. מעבירים לתבנית
 אופים כ-40-30 דקות על טורבו

בודקים עם קיסם כבר אחרי 30 דקות.
אם יש פירורים לחים על הקיסם - היא מוכנה.
הכנת הציפוי:
1. ממיסים השוקולד בשמנת המתוקה שהתחממה בבין מארי.
2. כעבור 3 דקות מערבבים במרץ עד שהגנאש חלק ומבריק.
3. מניחים את העוגה על רשת (אפשר להניח אותה הפוך - הצד התחתון תמיד ישר וחלק ;-)
ושופכים בעדינות את הציפוי.