סלט האבוקדו של אילה האצילית



אילה היקרה, מארחת מושלמת, 
מכינה את סלט האבוקדו הכי טעים שיש!!

הנה המתכון:

5 אבוקדו חתוכים לקוביות די גדולות שלא יתקווצווץ...
בצל סגול אחד בינוני חתוך לארבע ופרוס דק מאוד.


הרוטב:

1/4 כוס  לימון
כף חרדל,

כפות סוכר או סוקל

לערבב כשעה קודם 

סלט עדשי קוויאר (עדשים שחורות)

מתכון מיוחד שקבלתי מרינה, תלמידת ברידג' חביבה:

3 כוסות עדשים שחורות (מושרות לפחות שעה)
1/2 כוס סויה
חצי כוס דבש/סילאן
חצי כוס שמן זית
טבעות מבצל
1 גזר מגורד 
1/2 כפית מלח

1. לבשל העדשים כ-20 דקות עד שמתרכך (לא לגמרי)
2. לשטוף במים קרים
3. לבשל הרוטב 
4. להוסיף הבצל והגזר המגורד. להרתיח, לכסות ולבשל 5 דקות.
5. להוסיף העדשים ולהמשיך לבשל כ-5 דקות על אש קטנה בסיר מכוסה.
6. להגיש חם או קר.
7. ניתן, לדעתי, לקשט עם ירק כגון פטרוזיליה/בצל ירוק/עירית.

בתיאבון


סלט הקייל של רונית הדודנית

את רונית, חברתי האהובה, הכרתי לפני 30 שנה בכפר סבא. היינו שכנות וחברות. רונית היא לי כמו אחות גדולה ואהובה. אני מרגישה שהיא תמיד שם בשבילי, למרות המרחק הגאוגרפי!!
כאשר ילדי היו קטנים, הם היו מכנים את רונית: רונית הדודנית, שם שנלקח משיר הילדים: "יש לי משפחה מיוחדת במינה": 
יֵשׁ לִי מִשְׁפָּחָה מְיֻחֶדֶת בְמִינָהּ, 
שֶׁכָּל הַיּוֹם אוֹכֶלֶת יְרָקוֹת מִן הַגִּנָּה 
אֲבָל לְכֹל אֶחָד יֵשׁ יֶרֶק מְיֻחָד, 
שֶׁהוּא אוֹהֵב לִזְלֹל בְּאוֹפֶן מְיֻחָד. 

דּוֹד אֱלִיעֶזֶר אוֹהֵב רַק גֶּזֶר, 
דּוֹדָה הֲדַסָּה אוֹהֶבֶת חָסָה, 
דּוֹד יְחִיאֵל אוֹהֵב רַק פִּלְפֵּל, 
וְדוֹד אַרְנוֹן אוֹהֵב רַק צְנוֹן 
וְרוֹנִית הַדּוֹדָנִית- צְנוֹנִית. 
בא לכם להיזכר: http://www.youtube.com/watch?v=OKR63hfF0vk
כשהייתי השנה אצל חברתי בטורונטו היה לי הכבוד להכיר את הכרוב המיוחד: קייל,
אשר אמור להיות מאוד מאוד בריא.
ישנם, מסתבר כמה סוגים. יש לשים לב: אם הגזע האמצעי מר - יש להסירו.

אז הנה המתכון לסלט של רונית.
1. לחתוך לרצועות: 
1 חבילת קייל
2. לחתוך ל"גפרורים":
 גזר, קולורבי, סלק ותפוח עץ
3. להוסיף אגוזים/גרעינים
4. להכין הרוטב:
חצי כוס שמן זית
רבע כוס חומץ/לימון
כפית חרדל
שום כתוש ,שתי שיניים
אורגנו,או/גם בזיליקום
כל עשב תבלין מתקבל, לפי הרצון והטעם
מלח ,פלפל שחור גרוס
5. להוסיף הרוטב לירקות ולערבב היטב!!!

גם טעים וגם בריא
תודה רונית

מממממ...מרק אספרגוס



הכנתי לצהריים מרק אספרגוס מוקרם.
האמת - חיפשתי ברשת מרשם וסה"כ שילבתי ביניהם.

אז הנה המצרכים:
צרור אספרגוס
כחצי כרישה
2 תפוחי אדמה לבנים
ציר ממרק עוף
אגוז מוסקט, מלח ופלפל לבן
חמאה + שמן זית
1/2 שמנת מתוקה

מכינים את האספרגוס:
1. מורידים את הקצה העליון (כ-4 ס"מ) ומרתיחים בסיר כ-4 דקות ומעבירים למים קפואים.
2. מורידים את הקצה התחתון (כ-3 ס"מ) ואותו זורקים.
3. את האמצע חותכים.


המרק:
1. בסיר מוסיפים כרישה חתוכה למעט חמאה ושמן זית עד להזהבה.
2. מוסיפים האספרגוס ותפוחי האדמה.
3. שופכים מרק/מים עד כיסוי הירקות.
4. מבשלים עד שמתרכך הכל.
5. מרסקים ומוסיפים התבלינים.
6. מוסיפים השמנת. 
7. מוזגים לצלחות ומוסיפים 3-4 קצוות אספרגוסים.
ב ת י א ב ו ן