עוגת גבינה ״קיבוץ״

רפי, שכני, שחקן ברידג' מצויין (אבא של אסף) הכי אוהב עוגות גבינה.
והכי הכי אוהב את עוגת הגבינה ה״קיבוצית״ (ללא אפיה).



חומרים לפיירקס בגודל 20x30 ס”מ:
לגבינה:

1 מיכל שמנת מתוקה
60 גר׳ אינסטנט פודינג וניל
500 גרם גבינה לבנה 5%
כ- 4 כפות אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל

2 חבילות ביסקויטים פתי בר
חלב

לזיגוג שוקולד: 
1 מיכל כוס שמנת מתוקה
200 גרם שקולד מריר

+ מקציפים שמנת מתוקה עם פודינג, גבינה, וניל ואבקת סוכר לקבלת קרם יציב.
+ טובלים ביסקוטים בחלב ומסדרים בשכבה אחידה בתחתית התבנית.
יוצקים מעל חצי מהמלית.
+שכבה נוספת של ביסקויטים
+ שאר המלית
+שכבה אחרונה של ביסקויטים
+ מחממים שמנת מתוקה + שוקולד (או במיקרו) ומערבבים עד שהוא נמס.
+מצננים מעט ויוצקים על העוגה.
+מעבירים למקרר לשעתיים  לפני ההגשה.

מצאתי אצל אפרת ליכטנשטד: מיני מאפינס שקדים ודובדבנים של מרתה

דובדבן האמרנה במפגש עם שקדים נותן תחושה אצילית בפה...
אז מה את עושה כל היוםמתכון שמשמח את החלבונים שממתינים מדי פעם אצלי במקרר:
 
במקור של מרתה סטיוארט
[כ-30 מיני מאפינס]

חומרים:
145 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1 כוס קמח רגיל (140 גר')
1 כוס קמח שקדים (כ-100 גר' שקדים קלופים טחונים דק דק)
1 כוס סוכר (200 גר' - אפשר פחות)
1 כפית מלח
5 חלבונים 
2 כפות ליקר דובדבנים (או רוטב הדובדבנים המשומרים)
דובדבני אמרנה משומרים

הכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות
מרפדים תבנית מיני מאפינס בניירות

1. מערבבים בקערה: קמח+קמח שקדים+מלח+סוכר.
2. מוסיפים את החלבונים והליקר ומערבבים טוב היטב במטרפה לבלילה אחידה.
3. מוסיפים את החמאה ומערבבים שוב.
4. מחלקים את הבלילה לשקעים בעזרת כפית.
    לא ממלאים עד הסוף כדי שיהיה מקום להוסיף את הפרי
5.מוסיפים את הפירות

אופים כ 12 דקות או עד שהמאפינס משחימים בקצוות וקיסם יוצא יבש - לא לאפות יותר מידי!

לקרר לחלוטין ולשמור בכלי אטום.

סלט פטריות של חיה

חיה חברתי "מכרה" לי את המתכון.
צ'יק צ'ק - זה מה שאני אוהבת....

להכין מראש:
פטריות פרוסות דק
צרור בצל ירוק
אגוזי פקאן סיני

מיד לפני ההגשה:
3-4 כפות רוטב סויה בסגנון סיני של אסם


עוגת הפסח "המתגלצ'ת" של אמא של קרין גורן

מצאתי אוצר בפייסבוק:
מתכון שהיה שוס בפסח: עוגה פשוטה מאוד וטעימה עוד יותר!!!
השינויים שעשיתי - מסומנים באדום


מרכיבים לתבנית קפיצית 26 
לטורט שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
חצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ”ל)
6 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
חצי כוס סוכר (100 גרם)
הייתי מוסיפה קצת ברנדי
לקרם וניל:
2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ”ל)
רבע כוס סוכר (50 גרם) -לדעתי מיותר!!!
1חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
2  גביעים שמנת חמוצה (400 מ”ל)
לציפוי שוקולד:
60 מ"ל שמנת מתוקה (במקור יותר = אבל נוזל)
1 כפית שטוחה אבקת נס קפה
100 גרם שוקולד חלב 
 אופן ההכנה: 
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2.  מכינים את טורט השוקולד: שמים בקערה שוקולד מריר וחצי מכל שמנת מתוקה וממיסים בבן מרי. מצננים ומוסיפים הברנדי.
3.  מקציפים במיקסר ביצים וסוכר במשך 10 דקות, לקבלת קרם סמיך.
4. מקפלים פנימה את תערובת השוקולד.
5.  משטחים בתבנית משומנת ואופים 30-25 דקות, עד שהעוגה תפוחה ומעט רוטטת – היא לא תיראה אפויה אבל היא תתייצב במהלך הקירור. כשהעוגה עדיין חמה משחררים את שוליה מהתבנית בעזרת סכין - היא תצנח באופן אחיד במהלך הקירור.
6. מכינים את הקרם: מקציפים במיקסר 2 שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג ושמנת חמוצה, לקבלת קרם יציב.
7.  משטחים את הקרם על העוגה הקרה בתבנית ומעבירים למקרר (4 שעות) או למקפיא (שעה).
8. מכינים את ציפוי השוקולד: שמים בקערה כ-50 מ"ל (אם חסר - להוסיף עוד טיפה) שמנת מתוקה, נס קפה ושוקולד חלב וממיסים במיקרוגל או בבן מרי. טורפים לאיחוד ומצננים מעט.
9. מוזגים את הציפוי על העוגה הקרה ומטלטלים את התבנית בעדינות, עד שהציפוי מכסה את הקרם.
10. מחזירים לקירור והתייצבות הציפוי במקרר. מעבירים סכין בהיקף בין העוגה לתבנית, לשחרור העוגה מהתבנית. פורסים בעזרת סכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך) ומגישים. 
תודה לקרין ולאמא של קרין גורן

עוגת ירקות

את המתכון הבא אני כבר מכירה שנים. מצאתי אותו בספר "המובחרים של על השולחן".
היום נפגשתי איתו שוב בפייסבוק...

עוגת תרד ובטטה

Bookmark and Share
עוגת תרד ובטטה (הגדל)
עוגת תרד ובטטה
המראה כמו עוגה חגיגית, הטעם גן עדן מלוח.
חומרים לתבנית אינגליש קייק קטנה: 3 ביצים
120 מ”ל (½ כוס) חלב
120 מ”ל (½ כוס) שמן
175 גרם (¼1 כוסות) קמח
1 שקית אבקת אפייה
200 גרם בטטה מגוררת גס
100 גרם תרד קצוץ גס
100 גרם גבינת קשקבל מגוררת דק
1 כפית זרעי כוסברה טחונים טריים
מלח
+ מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אינגליש קייק.
+ מערבבים ביצים, חלב ושמן. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב. מוסיפים ירקות, קשקבל ותבלינים, מערבבים ויוצקים לתבנית.
+ אופים כ-45 דקות, עד שהעוגה תפוחה זהובה וקיסם שננעץ בה יוצא יבש.

מרק סלמון פיני



בחודש מרץ 2014 יצאנו לטיול, שהוא בעצם מסע קסום ללפלנד.
בתום רכיבה על אפניי השלג, בטמפרטורה של מתחת ל-0 מעלות - ציפתה לנו הפתעה מנחמת בבקתה יפה, על גדות הנהר הקפוא : מרק סלמון פיני טיפוסי המכונה: Lohikeitto
הבטחתי לעצמי ולחברי שמיד, עם חזרתי לארץ, אשחזר אותו.
ביום שישי האחרון פינקתי את בני משפחתי והנה המתכון:



1 כף חמאה
1 בצל לבן קצוץ
קוביות קטנות של 4-5 תפוחי אדמה 
3 עלי דפנה
1 ליטר מים (עדיף ציר דג סלמון)
1/2 ק"ג קוביות פילה סלמון
1 שמנת מתוקה
1-2 כפות קורנפלור (לא חובה)
מלח ופלפל
שמיר קצוץ

הכנה:
1. להמיס חמאה ולהזהיב את הבצל.
2. להוסיף קוביות תפוחי האדמה ועלי הדפנה  
3. לכסות במים ולרכך את תפוחי האדמה - כ-20 ד'.
4. להוסיף את שארית המים ואת קוביות הסלמון.
5. לבשל כ-5 דקות בלבד.
6. להוציא הסלמון ואת עלי הדפנה.
7. להוסיף השמנת, מלח ופלפל.
8. לחמם בלבד.
9. להוסיף 1 כף קורפלור מעורבב בטיפת מים במידה ולא סמיך מספיק.
10. להחזיר את הדג ולבשל על אש קטנה כ-10 דקות לא להגיע לרתיחה!
11. להגיש בצלחות מרק ולזרוע שמיר.

בראוניס לפסח - שוב "דגתי" בפייסבוק


  • 300 גר' שוקולד מריר 60%
  • 3/4 כוס שמן קנולה
  • 4 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 כפות קקאו
  • 1/2 כוס אבקת שקדים
  • קורט מלח
  • 2 כפות אמרטו (הולך יופי עם שקדים)- לא חובה

  • אופן ההכנה
  • 1. ממיסים במיקרו את השמן והשוקולד בפולסים.
  • 2. במיקסר מקציפים את הסוכר והביצים לתערובת תפוחה.
  • 3. בקערה אחרת מערבבים את היבשים.
  • 4. מוסיפים את השוקולד לתערובת הביצים מערבבים לאחידות ומוסיפים את החומרים היבשים והאמרטו ומאחדים.
  • 5. מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת ואופים ב 170 מעלות בין 20-23 דקות עד שיש מעין קרום דק ומסביב יציב. מצננים, חותכים ונהנים.

נשיקות "מארקו" של אורית

שבת בבוקר אספי (כשהיה בן חמש) נכנס ושאל:
"טלי, מה אופים היום?"
אז אפינו את הנשיקות הנפלאות האלו שאת מתכונן נתנה לי אורית שמכינה אותם במיוחד עבור ידידנו המשותף - מארקו:
החומרים:
2 חלבונים בטמפרטורת החדר 
קורט מלח 
1/3 כוס סוכר לבן (כ-70גר')
100-150 גרם שוקולד מריר קצוץ קטן קטן או 
½ כוס אגוזי מלך קצוצים גס או שקדים קצוצים

הכנה
מחממים תנור ל--80-90 מעלות - לא טורבו!
ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה

1. מקציפים כדקה את החלבונים עם המלח עד שנהיה קצף בהיר
2. מוסיפים את הסוכר לאט ובהדרגה עוד כ -10 דקות.
3. מוסיפים ידנית את השוקולד והאגוזים/שקדים
4. מקפלים בעדינות בעזרת מרית עד שאחיד
5. מניחים תלוליות בעזרת כף או כפית / בשק זילוף.
6. אופים כשעתיים-שלום.
7.מכבים התנור ומשאירים הנשיקות בפנים עד לצינון מוחלט.

קוגל תפוחים לפסח של "על השולחן"

קוגל תפוחים לפסח
חומרים לתבנית קוגלהוף בקוטר 22 ס"מ « 20 דק’ הכנה « שעה וחצי אפייה
חיבור בין שני מאכלים — מאפה תפוחים וקוגל שמבוסס על אטריות.

8 מצות שבורות
3 תפוחי עץ גרנד סמית מגוררים גס על פומפייה
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס (50 גרם) אגוזי מלך קצוצים גס
120 מ”ל (1/2 כוס) שמן קנולה ועוד קצת לשימון

150 גרם (3/4 כוס) סוכר

4 ביצים
1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס

1 כפית שטוחה קינמון
1/4 כפית פלפל אנגלי טחון
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים בנדיבות את הסיר או התבנית.
2. משרים מצות במים קרים למשך 5 דקות. סוחטים היטב ומעבירים לקערה. מוסיפים תפוחים, צימוקים ואגוזים ומערבבים.
3. ממיסים סוכר בסיר עם שמן ומבשלים 7 דקות על להבה בינונית עד לקבלת קרמל בצבע ענברי.
4. יוצקים את הקרמל על תערובת המצות והאגוזים ומערבבים היטב. מוסיפים ביצים ותבלינים ומערבבים לקבלת בלילה אחידה.
5. יוצקים את הבלילה לתבנית ומכסים ברדיד אלומיניום.
6. אופים כשעה וחצי עד שהקוגל זהוב ואפוי היטב. 

קינוח קרם לימון, תותים בקרמל וקראמבל שקדים

קינוח קרם לימון, תותים בקרמל וקראמבל שקדים | 5-6 מנות 




מצאתי ב: עוגיו.נט http://www.oogio.net/lemon-curd_strawberries_almond-crumble_dessert
קרם לימון:
3 ביצים גדולות
100 גר'  סוכר לבן
75 מ"ל מיץ לימון
גרידה מלימון שלם
100 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות
תותים בקרמל:
200 גר' תותים
50 גר' סוכר לבן
מיץ מחצי לימון
כפית מחית וניל איכותית
2 כפות ברנדי
קראמבל שקדים:
40 גר' שקדים טחונים
10 גר' קורנפלור
40 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
30 גר' סוכר חום דמררה

אופן ההכנה:

  1. קרם לימון: מקציפים ביצים וסוכר 3-4 דקות במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת אוורירית ובהירה.
  2. בינתיים מביאים לרתיחה מיץ וגרידת לימון.
  3. כשהמיץ והגרידה רותחים, מוסיפים מחצית מכמות המיץ אל תוך תערובת הביצים-סוכר תוך כדי הקצפה מהירה (לשם השוואת טמפרטורות).
  4. מעבירים את תערובת הביצים אל הסיר ומחזירים לאש.
  5. מבשלים הכל יחד תוך כדי טריפה נמרצת, 3-4 דקות, עד שהקרם מסמיך.
  6. מורידים את הקרם מהאש, מצננים אותו 5-10 דק', ולאחר מכן מוסיפים את החמאה ומערבבים עם מטרפה ידנית עד שהקרם חלק ומבריק.
  7. מסננים את הקרם וממלאים את כוסיות הקינוח עד לחצי.
  8. תותים בקרמל: מסירים את העוקץ, וחותכים לרבעים.
  9. במחבת בינונית מניחים סוכר ומכינים קרמל. כשהקרמל מוכן מוסיפים מיץ לימון, תותים, מחית וניל וברנדי.
  10. מנמיכים לאש נמוכה-בינונית ומבשלים יחד עוד 4-5 דק', עד שהתותים מזוגגים בתערובת הקרמל ומתרכים מעט.
  11. מצננים לחלוטין לפני השימוש.
  12. קראמבל שקדים: מחממים תנור ל-170 מעלות.
  13. במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד שקדים טחונים, קורנפלור, חמאה וסוכר חום ומעבדים יחד עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  14. מעבירים את התערובת לתבנית תנור עם נייר אפייה ואופים 6-8 דק'. הפירורים יתחברו זה לזה, אבל לאחר שיתקררו, אפשר יהיה לפורר אותם בעזרת מזלג.
  15. הרכבת המנה: מעל כל כוס עם קרם מניחים כמה תותים מזוגגים עם מעט קרמל, מעל התותים מפזרים קראמבל שקדים. מגישים מיד.

עוגת שוקולד עם דובדבני אמרנה ופיסטוקים בקרמל